als 14 jarig jongetje kon ik al in droomstaat met mijn neus tegen het etalageraam van de radiobeurs aan hangen waar de vele uitgestalde walky talky's, cb radios (bakkie's) antennes, mengpanneeltjes, cassetedecks, bandrecorders en draaitafels naar mij leken te roepen: KOOP MIJ !
Was het al leuk om met mijn Samdo AM bakkie en boomerang antenne op het dak te rommelen, de behoefte om te experimenteren met alles wat elektronisch was werd alleen maar groter.
De illigale samdo werd een Major 1000,2000 en 5000 fm bak en later de president grant usb/lsb en een halve golf op het dak (6 meter lang)
Links de Samdo 700 met zijn 4 watt op de AM band.
Tot mijn genoegen en niet van de bovenburen die de gesprekken over de babyfoon en tv konden volgen, vond de politie bij een onverwachtse inval slechts nog de voeding :-)
De rest had ( dankzij mijn moeder die met gespeelde verontwaardiging de politie aan de deur bezighield ) via het raam een zachte landing in de bosjes achter het huis gemaakt.
De President Grant met am/fm/usb/lsb band.
Klassieke Amerikaanse uitstraling.
de Amiga 500
de Amiga 600 met ingebouwde hdd
marantz en akai
Marantz en Akai apparatuur hebben in mijn weg naar audioheaven een belangrijke rol gespeeld.
Beinvloed door mijn vader moest mijn eerste echt serieuze hifi bestaan uit Marantz componenten.
Spullen werden verkocht om een Marantz ST-300 tuner en PM-200 versterker aan te schaffen en de president grant werd geruild voor een marantz SD-1000 cassettedeck.
Een setje Jamo p-60 werd nieuw aangeschaft en ik was zo trots als een pauw.
later kwamen daar ook de eerste computers van Commodore en de amiga's bij.
Waar ik destijds al van onder de indruk was, waren de introductieliedjes die door de toen nog schaarse crackersbewegingen werden gemaakt.
Kunstig in elkaar gezette composities die door de Amiga in stereo werden gereproduceerd.
Amiga demo
Dit had ik kunnen zijn...zo trots als een pauw.
Marantz ST-300 Marantz SD-1000 Marantz PM-300