niet alles wat blinkt is goud....
Ondanks de stunning looks, de perfecte afwerking en de diverse inspanningen om de JvG draaitafel op het klankniveau van de uitstraling te krijgen, bleef het klanktechnisch achter bij de verwachtingen.
Ik durf zelfs te beweren dat de Thorens TD-150 beter klonk en de JvG draaitafel was snel verkocht om plaats te maken voor een Rega P7 met externe PSU en Orthophon black element in de mooie RB-700 arm.
Imposant ding deze Rega P-7 met zijn witte keramische plateau die me wel eens deed denken aan een soort omgedraaide slagroomtaart.
Qua performance was dit wel even andere koek, echt een grote stap voorwaarts.
De met de Rega meegekochte Trigon vanguard phono stage werd iets later vervangen door een Musical Fidelity X-LPS phonotrap.
De Trigon Vanguard phono pre.
Veel instelmogelijkheden met makkelijk toegangkelijke dipswitches aan onderzijde maar niet mijn ding.
De sound was een beetje vlak en steriel..
Intussen werd het na een periode met veel plezier naar deze combi geluisterd te hebben wel eens tijd om te kijken naar andere speakers.
De boven verwachting hoge inruilprijs van mijn Synthese Floating one speakers deed mij besluiten om een set in nieuwstaat verkerende Thiel CS2.3 aan te schaffen.
Erg mooie speakers ook weer en met de zwarte pianolack en wit conusmateriaal een mooie verschijning.
Hieronder een impressie van de set in die tijd
Nog meer filmpjes bekijken op het youtube kanaal van Mraudiot?
Klik op de linkbutton om een reactie toe te voegen of abonneer je op het kanaal
Helaas begon na verloop van tijd het wat metalig klinkende middengebied te irriteren en toen mij een ruil werd aangeboden met een set Dynamic solutions Master three monitoren op kostbare Partington heavy stands heb ik de gok gewaagd.
Veel beter geschikt voor deze kleine ruimte waren deze Master three speakers met hun wat terughoudende maar zeer open klankbeeld.
Alhoewel de Master's vanzichzelf al een behoorlijk laagfundament hebben, kwam de REL Stadium subwoofer als een welkome aanvulling op het allerdiepste (sub) laag.
Master three met interne Nirvana bekabeling
De REL stadium 2 subwoofer.
Met zijn 36kg, de 10 inch driver en een bereik tot 18HZ een waar genot.
Wat vooral opvalt aan deze sub is dat deze zich moeiteloos laat integreren in een 2 kanaals setup en zeer precies is in te regelen om naadloos de laagste frequenties voor zijn rekening te nemen.
Afgrond diep en strak laag met snelheid ter aanvulling van de onderste regionen waarbij de sub volledig in het geluidsbeeld word opgenomen.
Rel Stadium subwoofer
In deze zelfde tijd kreeg ik de mogelijkheid een set zeer mooie handgemaakte Aad Helderman monitoren erbij te kopen voor een mooie prijs.
Bij de naam Aad Helderman gaat niet direct bij iedereen een belletje rinkelen maar deze man weet wat een speaker bouwen is.
Ik heb de man gesproken om informatie van het speakerpaar dat ik had gekocht te verkrijgen waaruit bleek dat deze man weet waarover hij praat.
Zeer mooie set en de klank was goed, hoewel niet ZO goed .... waarna ik ze weer verkocht heb.
De Classe CP-45 werd ingeruild op een van de allermooiste ( nog relatief betaalbare ) voorversterkers ooit gebouwd, een Audio Research LS5-mkIII !
Deze voorversterker gaf ( indertijd nog met standaard Sovtek buizen ) mijn set zo'n enorme zet in de goede richting dat ik er stil van werd.
Alles wat men erover schrijft is gewoon waar.... zeker na het vervangen van de Sovteks door Amperex orange globes, Philips SQ, Siemens E88cc A-frames en Telefunken e88cc.
Dit tuberollen is nog niet zomaar gedaan met deze voorversterker, hij heeft namelijk 3 stages van elk 2 buizen en nog 1 buis per kanaal t.b.v de cathode follower stage.
De plaats van welk buizenpaar in welke stage is uitermate belangrijk bij het bepalen van de best mogelijke combi.
In deze zelfde periode de Heavensgate Ultra silence tussen cd en voorversterker ingeruild voor een Cardas golden reference xlr.
Een grote stap voorwaards door de betere scheiding en detailweergave.
Zoals hierboven al te zien is, was de Rega P-7 na een periode van weinig gebruik verkocht waarna een langere periode van "draaitafelloosheid" volgde.
Toen bij het onvermijdelijke speuren op internet een scherp geprijsde Mitchell Mycro met Denon DL-103 element in de Rega RB3 arm zich aandiende, deze toch maar weer gekocht.
Tevens werd hier de zeer goed geteste Clearaudio Nano phono aan toegevoegd.
De Clearaudio Nano phono
Een klein phonotrapje in een aluminium gefreesd blokje.
Afsluitimpedanties werden geregeld door kleine contactjes aan de onderzijde waarin weerstandjes naar keuze konden worden gestoken.
De Mitchell Mycro had een vaste interlink vanaf de arm maar de output vanaf de Nano ging middels een Siltech 4/56 pure silver interlink met de mooie locking RCA"s